Zveřejněno 10. ledna 2022 v rubrice Sportovní tanec

Vyhlášení výsledků ranklistu 2021

Dne 8. 1. 2022 se v Praze konal Kongres ČSTS 2022, v rámci něhož bylo i vyhlášení výsledků Ranklistu ČSTS za uplynulý rok 2021. Byly zde představeny vždy první tři taneční páry kategorie Dospělí a Mládež v každé disciplíně, tedy latinskoamerické, standardní tance a kombinace 10 tanců. Z těchto 6 kategorií se naše taneční páry umístily na předních příčkách hned ve čtyřech z nich.

Vyhlášení výsledků ranklistu 2021

Kategorii Dospělí latina ovládl pár Tomáš Gál a Sabina Karásková, kteří si tak převzali ocenění za 1. místo v žebříčku, a to s náskokem přes 1200 bodů. Jako vítězové ranklistu se nám představili i krátkou sólovou ukázkou tance rumba.

Mezi další oceněné tanečníky se zařadili Tomáš Přikryl se Sanelou Los Chovancovou. Ti zakončili rok 2021 na 2. místě v ranklistu Dospělí standard a mají tak skvěle nakročeno do nové taneční sezóny. 

Tanečně velmi úspěšní byli v roce 2021 také Oliver Los Chovanec a Eliška Plachá. V kategorii Mládež standard nasbírali krásných 3923 bodů a zařadili se tak na 2. příčku. Neztratili se ani v kategorii Mládež 10 tanců, kde jim patřilo konečné 3. místo. 

oceněné taneční páry
Oceněné taneční páry

Mimo vyhlašované kategorie by byla škoda nezmínit také výsledek Dušana Kočaře a Barbory Němcové, kteří dosáhli na 1. místo v kategorii Do 21 let standardní tance.

Výuka zahraničních trenérů

Na kongres zavítali také trenéři a porotci velmi uznávaní na světové taneční scéně. Pro standardní tance vedl přednášku Lasse Odegaard z Norska a v latině předal své znalosti Alexey Silde z Ruska.

V neděli a pondělí (9. – 10. Ledna) navazovaly na kongres semináře a individuální lekce pro Národní reprezentační tým (NRT) se zmíněnými zahraničními trenéry. Proběhly skupinové hodiny pro kategorie Junioři + Mládež a zvlášť pak pro Do 21 let + Dospělé taneční páry.   Tanečních lekcí se zúčastnily i čtyři páry iDance studia. Na standardní část dojeli ze Zlína tanečníci Dušan Kočař s Barborou Němcovou a Tomáš Přikryl se Sanelou Los Chovancovou, mezi latinskými tanečníky jsme měli zastoupení v podání párů z ostravské pobočky a to Tomáš Gál a Sabina Karásková a také Mario Kiršner a Adéla Golombová. Všichni si ohromně užili spolupráci s tak špičkovými trenéry a získané informace byly přínosem pro každého z nich.

Foto po semináři s Alexey Silde

Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...