Zveřejněno 26. ledna 2022 v rubrice Sportovní tanec

Mistrovský podzim Vol. 1 - Domácí scéna

Podzim roku 2021 byl nabitý mnoha titulárními tanečními soutěžemi. Proběhla mistrovství České republiky ve všech disciplínách sportovního tance, která se tradičně konají začátkem kalendářního roku, ale kvůli epidemické situaci byla odložena. Tanečnicí ze všech koutů světa měli také konečně možnost soupeřit na největších evropských i světových šampionátech různých věkových kategorií. A nejen že se tanečnicí z iDance studia v hojném počtu zúčastnili těch domácích mistrovství, ale dokonce byli někteří nominováni a vysláni hájit barvy celé České republiky na světová bojiště.

Mistrovský podzim Vol. 1 - Domácí scéna

Seriál tanečních titulárních soutěží začal 4. 9. 2021, kdy bylo v Kojetíně uspořádáno MČR v 10 tancích. I zde reprezentovalo iDance taneční klub několik párů. 

V kategorii Mládež se do finále probojoval taneční pár Oliver Los Chovanec a Eliška Plachá, kteří se svým skvělým tancováním zasloužili o konečné 4. místo.  Těsně před branami finále na 7. místě skončil Dušan Kočař a Barbora Němcová. 

O necelý měsíc později 25. 9. 2021 se latináři z celé republiky sjeli do Ostravy na MČR v latinskoamerických tancích. Tato soutěž v domácím městě byla opravdu nezapomenutelná a iDance tanečníky se to tam jen hemžilo. Připomeneme si několik dalších skvělých úspěchů. 

V kategorii do 21 let tancoval Mario Kiršner s Adélou Golombovou, kterým opravdu jen o fous uteklo medailové umístění a tak jim patřilo krásné 4. místo. 

V hlavní kategorii Dospělí zazářili špičkoví tanečníci Tomáš Gál se Sabinou Karáskovou, patřilo jim 2. místo na stupni vítězů a stali se vícemistry v latinskoamerických tancích pro rok 2021. 

Celkem se tohoto latinského mistrovství zúčastnilo 13 tanečních párů iDance studia! 

Další napínavé souboje o tituly mistrů se odehrály 23. 10. 2021, kdy přišli na řadu standardní tanečnicí se svým MČR standardních tanců, tentokrát v krásném prostředí pražské Lucerny. A iDance opět slavilo! 

Dvojnásobnými vícemistry ve standardních tancích se stali Oliver Los Chovanec a Eliška Plachá, kteří si vytancovali 2. místo v kategorii Mládež a Do 21 let. V závěsu za nimi se ocitli Dušan Kočař a Barbora Němcová s krásným 5. místem v Mládeži a dokonce 3. místem za kategorii Do 21 let! 

Excelentní tancování předvedli v hlavní kategorii Dospělí Tomáš Přikryl se Sanelou Los Chovancovou, kteří uchvátili jak publikum, tak i porotu a získali stříbrné medaile a titul vicemistrů ČR ve standardních tancích pro rok 2021.

Poslední národní šampionát se konal na státní svátek 17. listopadu v Plzni. Zde se ovšem tanečnicí semknuli a bojovali bok po boku v několika družstvech, jak již napovídá název akce - Mistrovství České republiky v družstvech. Atmosféra byla elektrizující. 

V dospělé kategorii latina jsme se stali MISTRY ČESKÉ REPUBLIKY! Další družstvo B se umístilo na pěkném 7. místě. 

Rovněž dvě družstva tancovala v kategorii Do 21 let latina. Odnesli si konečné 4. a 6. místo. 

Ve standardní části se iDance studiu podařily získat hned dva tituly vicemistrů, tedy druhá místa v kategoriích Dospělí a Do 21 let. 

Bylo to velmi náročné ale také úspěšné období, všichni tanečníci vzorně reprezentovali iDance taneční klub. Pomalu se blíží další série domácích mistrovství a tak páry pilně trénují, ať se znovu ukážou v nejlepším světle. 





Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...