Zveřejněno 29. ledna 2022 v rubrice Zajímavosti

Tancem k vyrovnanosti, sebevědomí a radosti z pohybu

Malé děti slyší hudbu a hned se začínají vrtět, a to třeba ještě ani neumí chodit. Co takhle v nich toto nadání podpořit už od raného věku? Přihlášením dítěte do tanečního pohybového kroužku neuděláte chybu. Tanec přináší spoustu benefitů pro tělo i duši - je to velmi všestranná pohybová aktivita, rozvíjí koordinaci, podporuje správné a zdravé držení těla, naučí zapojit různé svalové partie.

Tancem k vyrovnanosti, sebevědomí a radosti z pohybu


Pokud jako rodič stále váháte, co bude pro vaše dítě to pravé ořechové a jakým směrem by se mělo vydat, můžete si být jisti, že díky taneční průpravě bude skvěle fyzicky připraveno na kteroukoli sportovní činnost. Zvládne se rychleji učit novým pohybům a návykům. 


Dokonce nebude opomenuta ani umělecká stránka osobnosti. Do tancování může dát kus sebe, rozvine se v něm hudební sluch a estetické cítění, což je výhodné pro jeho případnou budoucí dráhu hudebního virtuóza či výtvarného umělce. 

O zábavu je v tanečním kroužku také skvěle postaráno. Dítě se zapojí do kolektivu, užívá si dovádění na známé písně, od těch s dětskou tematikou až po nejnovější hity. Někteří si oblíbí ladné a pomalé melodie, jiné strhne rytmus a energie rychlejších songů. 

Tancování je prokládáno protahovacími a lehkými posilovacími cvičeními, ale i hraním her a soutěžením. 

Tančení má pozitivní vliv také na psychickou stránku. Buduje zdravé sebevědomí dětí, naučí nebát se vystupovat na veřejnosti, bojovat s nervozitou a podporuje soutěžního ducha a správnou rivalitu. Často dokáže odvést myšlenky, rozptýlit mysl a odreagovat. A to nejdůležitější, tanec zlepšuje náladu a přináší vlnu radosti.

Napadla vás myšlenka, že tančení není pro kluky? Divili byste se, kolik užitečného si mohou odnést do života. V rámci tanečního páru se naučí komunikovat se slečnou, naučí se spolupracovat a hledat společně řešení. Naučí se, jak se chovat k ženám a být pravý gentleman, což se v dnešní době vidí stále méně. 

A že je tanec dokonalý pro každou slečnu parádnici? Máte pravdu... Pokud máte doma holčičku, která sní o dokonalých baletkách nebo princeznovském světě, splňte jí její sen. V krásných sukních a blýskajících se šatech se bude cítit jako opravdová princezna, či se dokonce sama může stát královnou tanečního parketu.



Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...