Zveřejněno 27. března 2022 v rubrice Zajímavosti

Tanečníci Ukrajině

Životy lidí na Ukrajině se znenadání změnily, už několik týdnů ve strachu očekávají, co přinese další den, přišli o domovy a jakoukoli jistotu. Jejich osudy nejsou lhostejné ani tanečníkům iDance studia. Mnohokrát se v minulosti sami vydali soutěžit na půdu Ukrajiny, měli tu čest soupeřit s ukrajinskými tanečními páry, či se spolu s nimi zdokonalovat na mezinárodních soustředěních. Rozhodli se aktivně pomoci nejen prostřednictvím podpory na sociálních sítích a nenechat své taneční přátele a všechny lidi v nouzi ve štychu.

Tanečníci Ukrajině

Dva dětské páry z Ukrajiny, jejichž rodiny utekly před tamější válkou, již mají možnost tancovat ve zlínské pobočce. Mohou se účastnit vedených tanečních lekcí, kde se zapojí do kolektivu dětí, které sdílejí stejné nadšení z tance. Válka způsobila už spoustu zásadních změn v jejich životech, iDance studio poskytlo taneční zázemí v naději, že tancování jim nepřestane přinášet radost a pomůže adaptovat se obtížné situaci.

Úspěšně se podařilo uspořádat také benefiční show, tentokrát v prostorech ostravské pobočky. Na akci se podílela široká řada členů celého iDance studia. Dne 25. března v 19 hodin přišlo vystoupení zhlédnout přes sto diváků. Vstupné bylo dobrovolné a celý výtěžek putoval na transparentní účet “Pomoc Ukrajině!” Nadačního fondu pomoci ve spolupráci s organizací ADRA. Celkem se podařilo vybrat téměř 40 tisíc Kč.

Atmosféra byla elektrizující. Mráz běhající po zádech a slzy dojetí nebyly výjimkou. Tanečníci vystoupili před publikum se sólovými tanečními show. Děti sekce Mini iDance se ukázaly se svým tanečkem Zootropolis a zaznamenaly velký obdiv obecenstva. Speciálně postavená formace “Survivor” v podání čtyř dospělých párů také vyburcovala publikum k bouřlivému potlesku. Celou benefici zakončilo společné vystoupení všech účinkujících. Choreografie nesoucí název “Heal The World” si vyžádala “standing ovation”, což nechalo jak publikum, tak i tanečníky naprosto bez dechu. 

Záměr tance se naprosto lišil od klasického soutěžení. Tančilo se pro dobrou věc. Proto to byl také pro tanečníky nezapomenutelný zážitek a akce v nich zanechala pocity jen těžko popsatelné slovy. 

Tancem pro Ukrajinu!

https://www.instagram.com/reel/CbkKOlpjJpH/?utm_source=ig_web_copy_link 



Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...