Zveřejněno 9. dubna 2022

Mistrovství ČR ve Standardních tancích

Uplynuly sotva 4 měsíce od loňského mistrovství České republiky ve standardních tancích a páry se opět utkaly o co nejlepší umístění na šampionátu stejného formátu. Taneční rivalové z celé země se 26. února 2022 sjeli do nově zrekonstruované haly v Otrokovicích. Ambice byly veliké a výkony dechberoucí.

Mistrovství ČR ve Standardních tancích

Svou společnou taneční kariéru zde zahájil nově složený juniorský pár David Mikše a Zuzana Vojtášková. Jen po dvou týdnech intenzivního tréninku se jim podařilo probojovat do čtvrtfinále kategorie Junioři 2, kde obsadili konečné 15. místo.

Také do čtvrtfinále, ale již mezi mládežníky, se protančil pár Adam Polášek s Barborou Horňákovou. Z celkového počtu 41 párů dosáhli na 18. příčku.

V odpolední části se na parketě představily zase o něco starší a zkušenější taneční páry. Úroveň kategorie Do 21 let roste stále výše a setkáváme se zde s mnoha skvělými tanečníky. O tomto vypovídají i velmi těsné rozdíly v hodnocení. Ve finále jsme měli možnost sledovat také pár Dušan Kočař a Barbora Němcová, na úvod se divákům představili sólovou ukázkou tance slowfox a následně předvedli krásné výkony ve všech pěti tancích. Na základě hodnocení poroty se stali druhými vicemistry ČR a byli dekorováni bronzovými medailemi.

Jako zlatý hřeb večera se konala soutěž v kategorii Dospělí. Ani v této kategorii se neztratil pár Kočař - Němcová, který se zařadil do nejlepší desítky tanečníků v ČR. Ve finále hlavní kategorie se jako lvi prali Tomáš Přikryl se Sanelou Los Chovancovou. Díky speciálnímu formátu finálového kola jsme v jejich podání zhlédli dva sólové tance, jimiž byly valčík a slowfox. Soutěžící i diváci znali průběžné výsledky po každém tanci, a tak nebylo překvapením, že Tomáš se Sanelou obsadili výsledné 3. místo a také získali titul druhých vícemistrů ČR. 

Celé mistrovství se neslo v malinko pochmurnější náladě vzhledem k čerstvému dění na Ukrajině. Pro tanečníky bylo vystupování těžší než obvykle, mnozí vyjádřili svou solidaritu a podporu Ukrajině hezkým gestem - připnutím stužky v barvách ukrajinské vlajky na své kostýmy. 





Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...