Zveřejněno 1. září 2021 v rubrice Sportovní tanec

Letní příprava iDance Studio

Naše elitní páry se na novou sezónu připravovali pod vedením špičkových odborníků jak doma, tak v zahraničí

Letní příprava iDance Studio

Léto máme všichni spojené s odpočinkem a nicneděláním. V iDance je to ovšem ideální období pro přípravu na další sezónu a společná soustředění jsou ideálním prostředím pro zdokonalení techniky, fyzičky i společně strávené chvíle.

V průběhu léta jsme se postupně zúčastnili několika soustředění, jak v ČR tak v zahraničí a na závěr sezóny uspořádali již tradiční iDance Summer Camp ve Spytihněvi.

První zahajovací soustředění letní sezóny 2021 se konalo 3. – 8.7. 2021 v nově otevřeném iDance Studiu v Ostravě. iDance Latin camp Ostrava pořádal a trenérsky vedl náš přední pár v latinskoamerických tancích Tomáš Gál a Sabina Karásková, externím trenérem byla vynikající trenérka latiny Elizavetou Kuklina. Speciálním hostem celého kempu byl Pavel Grepl, který se postaral o sportovní průpravu všech zúčastněných párů. Děkujeme celému ostravskému týmu za perfektní přípravu, průběh a atmosféru soustředění. A to, že jsme si mákli a bavili se zároveň dokládají fotky níže ☺

Dalším soustředěním, které se opět konalo v Ostravě v termínu 12. – 15.8.2021 byl iDance Latin Speciál – camp určený pouze pro členy iDance tanečního klubu a byl zaměřen na intenzivní technickou průpravu opět pod skvělým vedením Tomáše Gála a Sabiny Karáskové.

Sportovní trénink pod vedením Pavla Grepla

iDance Latin Camp Speciál

Z Ostravy jsme se následně přesunuli do Drážďan, kde se konal Dresden Summer Camp I pod taktovkou vrcholových tanečních trenérů Asis Khadjeh-Nouri, Emanuel Valeri, Pietro Braga, Lina Chatkeviciute. V trenérské sestavě nechyběl ani český zástupce Jiří Pohlodek.

V této sestavě se začátkem srpna konal i další zahraniční camp, kterého se naše přední páry zúčastnili (6. – 8.8.2021) Dresden Summer Camp II. Obrovskou motivací a zkušeností zároveň byla možnost trénovat s těmi nejlepšími světovými páry na jednom parketě a moci porovnat své síly před začátkem soutěžní sezóny.

Individuální lekce s Emauelem Valeri


I ty nejlepší páry se musí stále zdokonalovat, a proto se náš nejlepší latinský taneční pár Tomáš Gál a Sabina Karásková v průběhu léta zúčastnil týdenního soustředění v rumunském Temešváru pod vedením jejich hlavního trenéra Illese Valentina. Camp byl zaměřený hlavně na individuální lekce, kterých bylo denně spousta. Jednou z inspirací campu byla Valentinova dcera Diandra Illes, finalistka Grand Slamu. Oba dva se postarali o skvělou atmosféru a obrovský kus intenzivní práce.

Tomáš Gál se svým guru, rumunským trenérem Illes Valentin

Závěr letní přípravy zakončil 23. – 27.8. již zmiňovaný iDance Summer Camp Spytihněv, který byl určen pro desítkáře tzn. zaměřen na deset tanců (standart i latina) a jeho náplní byla závěrečná příprava na začátek sezóny. 

Kromě hlavní tréninkové části pod vedením Jiřího Pohlodka a špičkových zahraničních trenérů Asise Khadjeh-Nouriho (standart) a Illese Valentina (latina) byly součástí kempu i přednášky ze Sportovní psychologie (Mgr. Michal Vičar, Ph.D.) a Muzikologie (Filip Gregoriades). 

Kempu se v letošním ročníku zúčastnil zatím rekordní počet tanečních párů všech věkových kategorií.

Více o tomto kempu v dalším článku.

Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...