Zveřejněno 26. června 2022 v rubrice Zajímavosti

iDance taneční studio se zapojilo do projektu Sportování v mateřských školách

Ve Zlíně se tento školní rok rozjel nový projekt s názvem Sportování v MŠ. Děti předškolního věku se pravidelně scházejí na sportovní hale Zelené, kde jsou pod vedením profesionálních sportovních klubů učeny různým sportům a zapojovány do pohybových aktivit. Také iDance studio je součástí projektu a naši lektoři pravidelně tancují se skupinkou dětí.

iDance taneční studio se zapojilo do projektu Sportování v mateřských školách

Na tanečních hodinách se společně tancuje do rytmu dětských a známých písní, ale také je podporován soutěžní duch a zdravá rivalita v podobě týmových her. Není opomenuta ani velmi potřebná regenerace těla, kterou přináší krátké protahovací cvičení. Děti se po celou dobu skvěle baví, dovádí a zároveň posilují své koordinační schopnosti.

Cílem projektu Sportování v Mateřských školách je zajistit všestranné pohybové schopnosti a dovednosti, podporovat zdraví, radost a kreativitu děti a vytvořit předpoklady pro pozdější sportovní realizaci. Projekt byl založen Sportovním klubem basketbalu Zlín, se zaměřením na pohybové hry, a funguje již 8.rokem.

Mimo taneční sport se děti v rámci projektu setkávají například s basketbalem, fotbalem, gymnastikou, atletikou, tenisem, házenou, hokejem nebo volejbalem a mnoha dalšími aktivitami. Sportovní kluby se pravidelně střídají a děti tak nejsou ochuzeny o žádný ze sportů, ani si nemusejí složitě vybírat. Nabydou základních dovedností v každém z nich a tak mají lepší startovní pozici pro volbu následné kariéry. Cílem projektu je také odvést děti od trendů dnešní počítačové doby a podpořit jejich zdraví a fyzickou zdatnost, což určitě každý rodič ocení!

Dobrou zprávou je, že v projektu se bude pokračovat i v následujícím školním roce a to ještě ve větší míře, protože se do projektu chtějí zapojit i školky, které tento školní rok s dětmi projekt neabsolvovali. 

Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...