Zveřejněno 7. července 2022 v rubrice Sportovní tanec

Olympiáda dětí a mládeže

Olympiáda dětí a mládeže, velmi prestižní událost podporována nejen samotnými kraji České republiky, ale také Českým olympijským týmem. Přes 6000 sportovců se tentokrát sjelo do Olomouckého kraje, kde se akce konala. Na rozdíl od dospělých olympijských her, zde nechyběl ani taneční sport.

Olympiáda dětí a mládeže

Zahájení celé olympiády se konalo na Andrově stadionu v centru Olomouce. Nechyběl zde  olympijský oheň, bohatý doprovodný program s řadou vystoupení včetně nástupu výprav jednotlivých krajů. Na zahajovacím ceremoniálu bylo přítomno více jak 8000 lidí, což svědčí o významu a důležitosti této akce.

A jak vypadala taková olympijská taneční soutěž? 

Nominovány byly vždy 2 páry za každý ze 14 krajů, které jsou zdatné jak v latinskoamerických, tak i standardních tancích, tedy takzvaní "desítkaři". V mladší kategorii soutěžily páry do 16 let, v té starší pak tanečníci do 18. roku. Tříkolová soutěž byla dána postupovým klíčem 14 - 10 - 6 a ve finále se páry setkaly dokonce s absolutním bodovacím systémem. Divákům se tanečnicí představili dvěma sólovými tanci, a těmi byl slowfox a chacha. Všichni si velmi pochvalovali nádherně přichystanou halu a atmosféru, která v ní vznikla.

Za Zlínský kraj se nominoval pár iDance studia do kategorie do 18 let, byl jím Adam Polášek a Barbora Horňáková. Tento taneční pár se protančil až do samotného finále a získal výslednou 5. pozici na olympiádě! Druhým párem reprezentujícím Zlín byl Šimon Brdlička a Lucie Kryštofová, kteří se také ukázali ve finále a patřilo jim krásné 6. místo. Trenér iDance studia Jiří Pohlodek byl jakožto vedoucí zlínské výpravy patřičně hrdý na své svěřence. Sportovci Zlínského kraje byli vybavení sportovním oblečení a nástupovým outfitem, ve výrazně žluté barvě s logem zlínského kraje, které bylo teprve před pár týdny představeno veřejnosti

Výprava Zlínského kraje- taneční sport

Jako každý sport olympiády mělo i tancování svého ambasadora a vrcholového sportovce, který se může stát vzorem pro mladé nadšence. Tím byl tanečník Tomáš Gál, vicemistr České republiky a čtvrtfinalista mistrovství světa. 

I jej s partnerkou Sabinou Karáskovou čeká za pár dní takzvaná "Olympiáda neolympijských sportů", neboli Světové hry. Vypadá to, že léto je čas olympiád!



Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...