Zveřejněno 8. srpna 2022 v rubrice Sportovní tanec

Světové hry- cesta Tomáše a Sabiny

Spousta dřiny,, stresu, procestovaných nocí a zrušených letů, ale hlavně nových zkušeností, zážitků, lidí a splněných snů. To vše a mnohem více byly Světové hry 2022 pro tanečníky Tomáše Gála a Sabinu Karáskovou

Světové hry- cesta Tomáše a Sabiny

Malé městečko Birmingham v USA ve státě Alabama hostilo velkolepou sportovní akc

i - Světové hry 2022. Fanoušci tak měli možnost podpořit nejlepší sportovce soutěžící v disciplínách, které zatím pouze usilují o to, dostat se na velké olympijské hry. Při této události se setkalo celkem přes 3600 sportovců z více než 36 sportů. O všechny bylo postaráno a byl jim zajištěn bezpečný pobyt v kampusu Univerzity Alabama Birmingham. 

A jak probíhala cesta a co vše si v rámci světových her zažili Tomáš se Sabinou?

Cestovali společně s uznávaným českým trenérem a porotcem Zdeňkem Fencakem. Původně naplánovaná cesta do Birminghamu byla kvůli leteckým komplikacím a zmeškanému letu obohacena o noc strávenou v Londýně a zavazadla si navíc udělala také okružní jízdu a nedorazila na místo určení. Naštěstí se všichni bezpečně dopravili do cílové destinace a se ztracenými kufry si také dokázali poradit díky spolupráci celého českého týmu.

A ve čtvrtek 7. 7. už hrdě kráčeli s celou českou výpravou na pompézním zahajovacím ceremoniále na stadiónu Birmingham Jefferson Convention Center. Pod vlastní vlajkou se tam ukázaly výpravy každé země a diváci zaplnili stadion a vytvořili elektrizující atmosféru. Vystoupilo několik skupin a umělců, hudební doprovod zajistil živý orchestr a efekty v podobě přeletu stíhaček a krásných ohňostrojů také nechyběly.

Tom se Sabkou si vychvalovali prostorný a přísně střežený komplex pobytu, skvělou organizaci a celkovou péči od stravy až po vybavení a oblečení, které dostali od olympijského týmu. Bezpochyb velmi inspirativní byla setkání a navázání přátelství s dalšími vrcholovými sportovci z Česka, ale i celého světa. Byl jim poskytnut přístup na všechny soutěže a utkání v rámci těchto her, příležitosti s radostí využili a podporovali ostatní kolegy sportovce. 

Co se týče samotné soutěže, účastnily se jí páry jak amatérské, tak i profesionální divize, startovní pole bylo tedy opravdu plné tanečních hvězd. Navíc tancovat v tak krásném prostředí za podpory skvělého publika, které zaplnilo celou halu, je zážitek sám o sobě. Výsledné 19. místo je ani zdaleka neodradilo a jsou pevně odhodláni se nominovat na další Světové hry v Číně už za tři roky! 



Dále si můžete přečíst

Příměstské tábory iDance

Příměstské tábory iDance

Zajímavosti 7. září 2023
Začíná nový školní rok a prázdniny jsou za námi. Na co se děti mohli těšit během léta v našem studiu?
GrandSlam v Číně

GrandSlam v Číně

Sportovní tanec 4. září 2023
Naši reprezentanti Tomáš Gál se Sabinou Karáskouvou se zúčastnili Grandslamu v Číně
Galavečer iDance Studia

Galavečer iDance Studia

Zajímavosti 4. srpna 2023
Ve velkolepých tanečních prostorech iDance Studia ve Zlíně zářil výjimečný galavečer dne 5. května 2023. Tato očekávaná událost přitáhla...
Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Jak jsme účinkovali v Sex o'clock

Zajímavosti 5. června 2023
Nově se veřejnost může setkat se seriálem Sex o'clock běžícím na streamovací platformě Voyo. Příběh je zasazen do realistického prostředí...